Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD Hükümeti 10 Bin Bitcoin’i Hareket Ettirdi: Satış Mı Gelecek?

ABD hükümetinin suçlulardan ele geçirdiği Bitcoinleri neden transfer ettiği kripto para piyasasının gündemini meşgul ediyor.

ABD hükümeti, yaklaşık 600 milyon dolar değerinde Bitcoin’i Coinbase’e transfer etti. Fakat analistler, bu durumun satış baskısına yol açmasını beklemediklerini aktardı.

15 Ağustos’ta yapılan transferde, 10.000 Bitcoin’in Coinbase Prime cüzdanına gönderildiği bildirildi. Bu işlem, onchain analiz firması Arkham Intelligence tarafından doğrulandı. Arkham, bu Bitcoinlerin Deep Web platformu Silk Road ile bağlantılı olduğunu belirtti.

Başlangıçta endişelere neden olan bu transferin, Bitcoin’in satışa sunulması anlamına gelmediğini belirten Bitget Research Başanalisti Ryan Lee, Cointelegraph’a yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Bu, 10.000 Bitcoin’in zaten satıldığı anlamına gelmiyor. Geçen ay, ABD Marshals Service, Coinbase Prime ile ‘büyük dijital varlıkları koruma ve ticaret yapma’ konusunda bir ortaklık duyurmuştu.

Büyük Bitcoin sahiplerinin (balina olarak adlandırılan) Bitcoin fiyatı üzerinde önemli bir etkisi olabilir. Yatırımcılar genellikle büyük sahiplerin işlemlerini takip ederek potansiyel satış baskısını değerlendirir.

ABD’nin transferi ne amaçla yapıldı?

Coinbase ve ABD Adalet Bakanlığı arasındaki anlaşma, büyük piyasa değerine sahip kripto paraların, özellikle Bitcoin’in ticareti veya emanet edilmesi niyetini işaret edebilir.

Ancak, hükümetin bu varlıkları sadece güvenli bir şekilde saklamak için transfer etmiş olabileceği açıklamalarında bulunan Lee, şu şekilde devam etti:

Sonuçta, Coinbase ABD ETF’lerinin ana saklayıcısıdır ve ABD hükümeti, Bitcoin’i Coinbase’e güvenli bir şekilde emanet etmiş olabilir.

Lee, neredeyse 600 milyon dolarlık bir satışın mevcut piyasa likiditesi nedeniyle Bitcoin üzerinde büyük bir etkiye sahip olabileceğini ve bu nedenle olası olmadığını belirtti: “Mevcut fiyat performansına bakıldığında, piyasa içinde satılması mümkün olsa da, bu pek olası görünmüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!