Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD Hükümeti Resmen Açıkladı, Altcoin Fiyatı Yüzde 40 Sıçradı

Kripto para borsası Bitfinex’in ana şirketi iFinex tarafından ihraç edilen LEO Token (LEO), hızla değer kazanmaya başladı.

Piyasadaki verilere göre LEO token, ABD hükümeti tarafından yapılan açıklamanın ardından yüzde 40’a varan oranda değer kazandı.

ABD Columbia Bölgesi Bölge Mahkemesi, 2016 yılında Bitfinex’ten çalınan 119.754 BTC’nin tazmini için tek uygun tarafın Bitfinex olabileceğini açıkladı. Bu gelişme, 2022’de ABD’yi dolandırmak ve kara para aklamakla suçlanan Ilya Lichtenstein ve Heather Rhiannon Morgan’ın suçlarını kabul etmesinin ardından geldi.

Lichtenstein ve Morgan, iddialara göre Bitfinex’i hackleyerek 2.000’den fazla işlemle çalınan Bitcoin’leri kişisel cüzdanlarına transfer etti. Fonları aklamak için çeşitli yöntemler kullandılar. Bunlardan biri de bazı Bitcoin’leri altın sikkelerle değiştirmekti. Morgan bu altınları gömdüğü de iddia ediliyor.

Token fiyatı uçtu

Şubat 2022’deki tutuklamalarından bu yana ABD hükümeti, şu anda 5,89 milyar dolar değerinde olan 95.000 BTC’yi ve 475 milyon dolar ek varlığı geri aldı. Bu Bitcoin’ler şu an FBI’ya ait “bc1qazcm” adresinde bulunuyor.

ABD Adalet Bakanlığı, Bitfinex’in 2016’daki hack sonrasında etkilenen müşterilerini BFX tokenlarıyla tazmin ettiğini belirtti. Nisan 2017’de tüm BFX tokenları iade edilmişti, bu da bireysel yatırımcıların artık tazminat hakkına sahip olmayabileceğini gösteriyor. Böylece, yalnızca Bitfinex’in geri alınan Bitcoin’ler için hak sahibi olduğu düşünülüyor.

Bu gelişmelerin ardından iFinex tarafından geliştirilen LEO token, hızla yükselmeye başladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!