Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD Hükümetinin Kapanması ETF Kararını Etkiler Mi?

ABD‘deki Menkul Kıymet ve Borsa Komisyonu (SEC), hükümetin resmi olarak kapanmasının bir sonucu olarak tüm idari süreçleri askıya almak zorunda kaldı.

Hükümet Kapandı

Menkul Kıymet ve Borsa Komisyonu (SEC), birkaç gün önce resmi bir bildiri yayınladı ve tüm idari süreçleri askıya aldığını belirtti. SEC’in bu kararı almasının nedeni, ABD Hükümetinin resmi olarak kapanmış olması.

Yayınlanan bu duyuruya göre Komisyon karşısında duruşmaya çıkması beklenen tüm davalar ve Komisyon idaresindeki tüm süreçler an itibariyle askıya alınmış durumda.

Bitcoin ETF’si Etkilenecek Mi?

Yasal uzmanlardan Jake Chervinsky, SEC’in aldığı bu kararın Bitcoin ETF’lerini nasıl etkileyeceği hakkında bazı açıklamalarda bulundu.

Chervinsky’nin açıklamalarına göre SEC’e yapılan ETF başvuruları, hükümetin kapanmasından veya SEC’in bu yeni kararından çok daha önce yapılmıştı. Dolayısıyla SEC’in Bitcoin ETF’leri için belirlediği son karar tarihinde herhangi bir değişiklik yok.

VanEck/SolidX, geçtiğimiz yıl Menkul Kıymet ve Borsa Komisyonu’na bir Bitcoin ETF’si oluşturmak için başvuruda bulundu ancak SEC bu başvuruyu ilerleyen zamanlarda değerlendireceğini açıkladı.

SEC, bu süreci birkaç kez erteledikten sonra son erteleme hakkını da kullanmış oldu. Komisyon’un yasal olarak en geç 27 Şubat 2019’a kadar bu ETF ile ilgili bir karar vermiş olması gerekiyor.

Chervinsky’nin konu hakkındaki yorumu gayet açık:

“Hükümetin kapanması, ETF için verilen karar tarihini değiştirmiyor. Yasalar doğrultusunda belirlenen bu tarih herhangi bir şekilde ertelenemez.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment