Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD Kongre Üyesinden Bitcoin İçin “Çığır Açıcı” Teklif

ABD Kongre Üyesi Matt Gaetz, Bitcoin’in (BTC) ülkedeki vergi ödemelerinde de kullanılması için kanun teklifi sundu.

Temsilciler Meclisi Üyesi Gaetz’in kanun teklifi, kabul edilmesi halinde Bitcoin kullanımını önemli ölçüde artırabilir.

Federal vergilerde Bitcoin kullanımı

Kongre üyesi, ABD Hazine Bakanlığı’nın federal vergi ödemelerinde Bitcoin cinsinden ödemelerin de kabul edilmesini sağlayacak bir program oluşturmasını öneriyor.

Gaetz, “Sunduğum çığır açıcı mevzuat, federal gelir vergisinin Bitcoin ile ödenmesini sağlayarak vergi sistemimizi modernleştirecek” dedi.

Bu kanun teklifinin inovasyonu desteklemesi, verimliliği artırması ve Amerikan vatandaşlarına daha fazla esneklik tanıması amaçlanıyor.

Kongre üyesi, “Bu, dijital paraların finans sistemimizde önemli bir rol oynamaya başlayacağı bir geleceğe yönelik atılmış cesur bir adımdır ve bu, ABD’nin teknolojik ilerlemeler konusunda öncü kalmasını sağlayacaktır” dedi.

İlk uygulama 2022’de başladı

Vergi ödemelerinde Bitcoin kullanımı, federal olmamakla birlikte eyalet düzeyinde ilk kez Eylül 2022’de Colorado’da başladı. Colorado Vergi Dairesi, işletmelerden ve vatandaşlardan Bitcoin cinsinden vergi toplayabiliyor.

ABD’deki politikacılar, bu yıl kripto para alanındaki çalışmalarını hızlandırdı. Temsilciler Meclisi, geçen ay 21.yy’da Finansal İnovasyon ve Teknoloji kanun teklifini onayladı. Bunun bu yıl içerisinde kanunlaşması öngörülmüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!