Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD Kripto Parası Olanların Kripto Düzenlemelerinde Çalışmasını Yasaklayacak Mı?

ABD Etik Ofisi’nin yasal tavsiyesine göre dijital varlıklara sahip ABD hükümeti çalışanları, kripto para politikaları üzerine çalışmaktan men edilmeli.

ABD Devlet Etik Ofisi‘nin 5 Temmuz tarihli yasal tavsiyesine göre, kripto para birimleri ve stablecoinler gibi dijital varlıklara sahip ABD hükümeti çalışanları, varlıklarının değerini arttırabilecek dijital varlık politikaları üzerine çalışmaktan men edilmeli.

Devlet Etik Ofisi Direktörü Emory A. Rounds tarafından kaleme alınan yasal tavsiye metnine göre kripto paralar ve stablecoinler, ofisin “halka açık menkul kıymetler” tanımını karşılamıyor.

Dijital varlıklara sahip bir çalışan belirli bir politikanın dijital varlıkların değeri üzerinde doğrudan ve öngörülebilir bir etkisi olabileceğini biliyorsa bu politika hakkında görüş bildirmekten kaçınmalıdır.

Ancak Rounds düzenlemenin, kripto para birimleri veya stablecoin geliştiren veya ihraç eden ‘halka açık’ şirketlerin hisselerini kapsamayacağını sadece özel şirketlerde hisse sahipliğinin bu tavsiyenin kapsamına gireceğini belirtti.

Devlet Etik Ofisi, dijital varlık politikaları üzerinde çalışan hükümet çalışanlarının sahip olabileceği dijital varlıkların limitini ise azami 50.000 dolar olarak belirledi. Ofis halka açık olmayan dijital varlıkları ise şöyle örnekledi: Kripto para birimleri, stablecoinler, kripto para birimi ve stablecoin türevleri veya sadece kripto para birimi ya da stablecoin yatırımları yapan yatırım fonları.

Ofis, devlet kurumlarını çalışanlarının varlıklarını denetlerken kripto para ve stablecoin üzerine yatırım yapan fonlara yakından bakmaları konusunda uyardı:

Genellikle bir fonun karma fon mu yoksa sektör fonu mu olduğunu anlamak için sadece adına bakmanız yeterlidir ancak bazen benzer şekilde adlandırılan fonların yatırım stratejileri incelendiğinde bazılarının karma fon stratejisi izlediği bazılarınınsa sektör fonu olarak çalıştığı görülecektir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!