Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD, On Milyonlarca Dolarlık Altcoin’i Geri Almak İçin Harekete Geçti

ABD Başsavcılık Ofisi, New Jersey merkezli bir uyuşturucu çetesiyle bağlantılı 54 milyon dolarlık kripto parayı geri almak için dava açtı.

Başsavcılık Ofisi tarafından yapılan açıklamaya göre dava, Christopher Castelluzzo adlı bir şahsın Temmuz 2014’te düzenlenen ICO aracılığıyla satın aldığı 30.000 Ethereum’u kapsıyor.

2010-2015 aralığında darknet üzerinden uyuşturucu ticareti yapan Castelluzzo, Ethereum satın almak için bu satışlardan kazandığı Bitcoinleri kullandı.

20 yıllık ceza alarak hapse giren Castelluzzo, Ethereum’un değerinin arttığını gördükten sonra vergi kaçırmak ve 30.000 Ethereum’u ABD dışına göndermek için plan yaptı.

Planı telefon kayıtlarından öğrenen yetkililer, olaya müdahale ederek kripto paralara el koydular.

Castelluzzo ayrıca 2016’da aldığı 30.000 Ethereum Classic’i (ETC) daha farklı kripto paralar satın almak için kullandı. Başsavcılık Ofisi, uyuşturucu satarak satın aldığı kripto paraların tamamının üstünde hak kaybı yaşamasını istiyor.

Savcı Philip R. Sellinger, “Burada açtığımız davada, davalının uyuşturucu satarak elde ettiği iddia edilen milyonlarca dolarlık kripto paranın geri alınmasını amaçlıyoruz. (El koyması) ister bir çanta para kadar basit ya da kripto paralar kadar sofistike olsun, davalıların yasa dışı faaliyetler üzerinden elde ettiği finansal gelirleri ele geçirmek için gerekli adımları atacağız.” dedi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!