Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD Regülatörü: Kripto Para Sektörünün Önünü Kesmeyeceğiz

CFTC yetkililerinden Brian Quintenz, kripto para sektörünün zamanla regülatörleri daha fazla zorlamaya başlayacağını düşünüyor.

Kripto para sektörünün son birkaç yıl içerisindeki durumunu değerlendiren Quintenz, sektörün zamanla büyümeye devam edeceğini ve böylece regülatörleri daha çok zorlamaya başlayacağını düşünüyor.

CFTC’den Açıklamalar

Emtia Vadeli İşlem Sözleşmeleri Ticareti Komisyonu (CFTC) yetkililerinden Quintenz geçtiğimiz günlerde kripto paralarla ilgili bazı açıklamalar yaptı.

CNBC’ye konuşan Quintenz, kripto para sektöründeki yasal sorunların zamanla çoğalacağına inanıyor. Bunun sebebi ise kripto para sektörünün önümüzdeki birkaç yıl içerisinde büyümeye devam edecek olması:

”Kripto para sektörünün büyümeye devam edeceğini düşünüyorum. Bence kurumsal şirketler merkezi olsun olmasın kriptografi teknolojisiyle uğraşmaya başladıklarında Dünya genelinde kripto paralara duyulan ilgi artacak.

Amaç Basit

Şu ana dek yapılan açıklamalara göre konuşacak olursak CFTC’nin başlıca misyonunun yatırımcıların güvenliğini sağlamak olduğunu söyleyebiliriz.

Quintenz de regülatörlerin kripto para piyasasını olabildiğince stabil hale getirmeye çalışacaklarını söylüyor. Quintenz ayrıca bunu yaparken kripto para dünyasındaki yeniliklerin önünü kesmek istemediklerini vurguluyor:

”Biz CFTC olarak her daim ilke odaklı regülasyonlar yaptık. Bu yüzden piyasaların gelişmesini önleyecek regülasyonlar getirmemeye çalışıyoruz.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment