Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD Regülatöründen Kripto Para Uyarısı: Bununla 30 Bin Bitcoin Çaldılar!

ABD Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu (CFTC), yapay zeka aracılığıyla yüksek kripto para kazancı sunabileceğini iddia eden dolandırıcılara karşı uyardı.

CFTC 25 Ocak Perşembe günü yayınladığı bildiride, yapay zeka araçlarıyla kripto para işlemleri yaparak yüksek kar etme vaadi sunan dolandırıcılara karşı uyarıda bulundu.

Yapay zeka algoritmaları sayesinde yüksek başarı oranına sahip alım-satım botları ve kripto para arbitraj algoritmaları gibi ürünler üzerinden yatırımcıların parasını toplayan dolandırıcıların son dönemde artığı belirtilirken tüm bu iddiaların içi boş olduğu vurgulandı.

30 bin Bitcoin dolandırdılar

Yapay zekaya referans veren birkaç farklı dolandırıcılık planını halihazırda tespit ettiğini belirten düzenleyici kurum, bu tür sahte projelerden sadece bir tanesinin kısa süre içerisinde yatırımcıların 1,7 milyar dolar değerinde 30.000 Bitcoin zarar etmesine yol açtığını kaydetti.

Sunulan bildirinin detaylarında tüm yatırımcıların bu tür dolandırıcılık vakalarına karşı tedbirli olması tavsiye edildi:

Yapay zekanın günlük hayatta kullanımının artmasıyla birlikte dolandırıcılar botlar, alım-satım sinyali algoritmaları, kripto varlık arbitraj algoritmaları ve diğer yapay zeka destekli teknolojileri kullanarak büyük getiriler elde edebilecekleri iddiasında bulunuyorlar. Bu konuda sunulan vaatlerin büyük çoğunluğunun içi boş. Dolandırıcılara inanmayın. Yapay zeka teknolojisi geleceği ya da ani piyasa değişikliklerini tahmin edemez.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!