Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD Savunma Departmanı Tesisi, Kripto Para Madencilik Tesisine Dönüştürülecek!

11 Eylül 2018 tarihinde Globe Newswire kaynağının aktardığı habere göre, kripto para madencilik hizmetlerine odaklanan bir firma olan Çin menşeli Wuhan General Group, bugün yaptıkları duyuruda, şu sıralar ABD Savunma Departmanı ile sağlam bir pazarlık sürecine girdiklerini belirtti. Firma, ABD Savunma Departmanının kullandığı bir veri merkezini, devasa bir kripto para madencilik tesisine dönüştürmeyi planlamakta. Söz konusu tesis sahip olduğu alt yapı sayesinde, şimdiden güvenlik ve enerji ihtiyacını karşılayabilmekte.

Kuzey Amerika Kaynaklı Ucuz Elektrik, Madencileri Gözdesi Konumunda

Son zamanlarda özellikle Kuzey Amerika bölgesi hakkında, sağladığı ucuz elektrik ve soğuk iklimi sayesinde bir çok kripto para madencilik tesisinin oraya akın ettiği haberleri kendine bültenlerde yer edindi. Wuhan madencilik şirketi de, bölgenin sahip olduğu soğuk iklim, nispeten daha ucuz elektrik ve yüksek hızlı internet olanakları sayesinde bölgeye tesis açmaya karar verdi.

Tesis tamı tamına 55.000 fit kareden oluşuyor ve kullanıma hazır 3MW’lık elektrik alt yapısına sahip. Söz konusu elektrik alt yapısı 1300 Bitcoin, Zcash ve diğer kripto para madencilik cihazlarını çalıştırabilecek kadar büyük bir miktar. Firma yaptığı açıklamada 2019 yılının sonuna kadar tessise 30MW elektrik sağlamayı ve bununla beraber cihaz sayısını 12.000 daha arttırmayı planladığını belirtti. Şirket yetkililerine göre mevcut piyasa fiyatları ve başlangıçtaki 1300 madencilik cihazı ile, Wuhan madencilik şirketi aylık 3.5 milyon dolarlık bir kar elde edeceklerini tahmin ediyorlar.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment