Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD Savunma Tasarısından İki Kritik Kripto Para Maddesi Çıkarıldı!

Kripto paralar hakkında yasal sorumluluklar getirmesi planlanan 2 farklı madde, 2023 ABD savunma yasa tasarısından çıkarıldı.

ABD’nin askeriye temelli Ulusal Savunma Yetkilendirme Yasası (NDAA) üzerinde dikkat çeken bir kripto para değişikliği yapıldı. ABD Temsilciler Meclisi ve Senato milletvekilleri tarafından 7 Aralık Perşembe günü yayınlanan tasarının son halinde, kripto paraları içeren 2 farklı maddenin kaldırıldığına yer verildi.

Detaylara göre kripto varlıklar için kara para aklama karşıtı bir inceleme standardı oluşturacak ve gizlilik sağlayan kripto paraların kullanımını analiz eden bir rapor gerektiren hükümler tasarıdan çıkarıldı. Yapılan bu müdahaleyle birlikte söz konusu tasarıda kripto paralara dair hiçbir şey kalmazken sektörün 2023 yılı içerisinde ABD’den düzenlemelere yönelik bir netlik görne hayali de suya düşmüş oldu.

ABD savunma teşkilatlarını, politikalarını ve askeri fonları nasıl kullanabileceği konusunda rehberlik sağlamak için kongrenin her yıl çıkardığı bir yasadır. Askeri alanı ilgilendiren bir tasarı olduğu için kısa süre sonra onaylanması bekleniyor.

Senatörler kripto para maddelerinin çıkarılmasına paralel olarak ABD yaptırım kurallarını teröristlerle finansal işlemleri kolaylaştıran tüm tarafları kapsayacak şekilde genişletmeyi amaçlayan ve Hamas’ı önemli bir örnek olarak gösteren bir yasa tasarısı sundu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!