Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD Tarım Dışı İstihdam Verileri Açıklandı: Bitcoin Nasıl Tepki Verdi?

ABD mayıs ayı tarım dışı istihdam verisinin beklentilerin üzerinde 272 bin olarak açıklanması üzerine Bitcoin’de (BTC) düşüş gözlemlendi.

Geçtiğimiz dakikalarda piyasanın 182 binlik beklentisinin üzerinde 272 bin olarak açıklanan mayıs ayı ABD Tarım Dışı İstihdam verisi, Bitcoin’de 1.100 dolarlık düşüşü tetikledi. Geçtiğimiz ay 5. aylık serinin ardından ilk kez beklentilerin altında gelen istihdam verisi, yine beklentileri aşarak kripto para yatırımcılarını bir miktar üzdü.

Ayrıca ABD işsizlik oranı %3,9‘lik beklentilerin üzerinde %4 olarak açıklandı.

Açıklama öncesi 71.985 dolara kadar yükselen Bitcoin, açıklamayla birlikte 70.830 dolara kadar Ethereum (ETH) ise 3.781 dolara kadar düşüş yaşadı yaşadı.

Mayıs ayında tarım endüstrisi haricindeki çalışan insanların değişikliğini ifade eden verilerin aşağı yönlü hareket etmesi dolar değerinde düşüşü tetikleyecektir. Bu durumda da Bitcoin ile ters korelasyon içerisinde hareket eden dolar endeksinin (DXY) düşüş göstermesi kripto para piyasasını olumlu etkileyecektir. Ancak bu sefer beklentiler üzerini gelen veri, Bitcoin’de düşüş ile sonuçlandı.

Açıklanan verinin akabinde dolar endeksi aşağı doğru ivmelenerek 104,65 seviyelerine kadar yükseliş yaşadı. Bu veriler doğrultusunda ayın 12’sinde açıklanacak enflasyon verisiyle birlikte ABD Merkez Bankası’nın (FED) nasıl bir politika izleyeceği oldukça merak konusu oldu.

FED’in eylül ayında faiz indirimine yönelik beklentisi %70 seviyelerinde bulunuyordu. Ancak açıklanan veri sonrası FED’in eylül ayında gerçekleştirmesi beklenen faiz indirimi ihtimali %55’e kadar geriledi.

CoinGecko verilerine göre Bitcoin, yazım esnasında 71.000 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!