Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD Tarım Dışı İstihdam Verisi Öncesi Bitcoin ve Kripto Paralarda Son Durum

ABD’de şubat ayına ait tarım dışı istihdam verileri ve işsizlik oranları açıklanacak. Bu açıklamaların Bitcoin’e (BTC) volatilite getireceği tahmin ediliyor.

Bugün TSİ 16.30‘da açıklanacak ABD istihdam verilerinin kripto para piyasasını çok fazla etkilemediği düşünülse de birçok yorumcuya göre faiz kararı için enflasyon verisi kadar önem taşıyor. Piyasa analistleri, işgücü piyasasının gidişatının FED’in faiz kararını son derece etkilediğini düşünüyor.

Bir önceki veri beklentilerin çok üzerinde üzerinde 517.000 olarak gelmişti. Bugün açıklanacak veride ise beklentiler 205.000 seviyesidir.

Geçtiğimiz günlerde FED Başkanı Jerome Powell’ın yaptığı açıklamalar sonucunda faiz beklentileri 25 baz puandan 50 baz puana çıkmıştı. Bugün 16.30’da açıklanacak Şubat ayı verilerinin, merkez bankasının 25 ya da 50 baz puan artırmasında önemli rol oynayacağı düşünülüyor.

Açıklanacak verilerin beklenti yönünde gelmesi durumunda Bitcoin fiyatında yükseliş gözlemlenebilir.

Açıklanacak Veriler Öncesi Kripto Paralarda Son Durum

Son 24 saatlik periyotta Bitcoin %8,1’lik düşüşle 19.907 dolar seviyelerinden işlem görüyor.

Major altcoinler de bu süreçte büyük düşüşler yaşadı. Ethereum (ETH) %9 düşüşle 1.394, Ripple (XRP) %7,5 düşüşle 0,365, Cardano (ADA) %3 düşüşle 0,307 ve BNB (BNB) %6,6 düşüşle 269 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!