Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD Temsilcisi McHenry Stablecoin Düzenlemeleri Hakkında Görüşmelerin Sürdüğünü Açıkladı

ABD Temsilcisi Patrick McHenry, stablecoin mevzuatı üzerindeki görüşmelerin devam ettiğini ve ilerleyen aylarda nihai mevzuat üzerinde anlaşmaya varılabileceğini belirtti.

Patrick McHenry’nin DC Fintech haftasında verdiği bilgilere göre Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi ve Hazine Departmanı Başkanı Maxine Waters ile yapılan üçlü görüşmelerde bir takım tıkanıklıklar yaşandı. McHenry, yine de görüşmelerde dolar gibi sabit varlıklara bağlı olan Tether’in USDT’si veya Circle’ın USDC’si gibi stablecoinlerin ABD’de nasıl çalışabileceğine dair kurallar konusunda anlaşmaya varılarak yasalaştırılabileceğini umduğunu söyledi.

Bugüne kadar düzenleme çalışmaları sırasında varlıkların muhafazası, kripto cüzdanların anatomisi, stablecoin mevzuatları ve stablecoinlerin hangi kurumlar tarafından denetlenmesi gerektiği gibi konularda meclis anlaşamaya varmakta zorlandı. Ancak stablecoin ihraççılarının ihraç ettikleri varlığı 1:1 oranında rezervle desteklemeleri gerektiği konusunda tüm temsilcilerin hemfikir olduğu biliniyor.

McHenry konuşmasında, dijital varlıklar için “çirkin bebek” benzetmesini tekrarlayarak bunun nihayetinde bir bebek olduğunu büyüdükçe daha güzel bir şeye dönüşmesini umut ettiklerini belirtti. Gelecek dönemde cumhuriyetçilerin mecliste çoğunluğu elde etmesi haline komiteyi Başkan olarak devralabilecek McHenry bu durumda, daha kompleks politikalar üretebileceklerini umut ettiklerini öne sürdü. Öte yandan demokratların cumhuriyetçilerle anlaşmak zorunda olmamasına rağmen bu konuda sağ duyulu davrandıklarını ifade etti. Ayrıca Finansal Hizmetler Komitesi Başkanı Maxine Waters’a uzlaşma konusundaki istekliliği için minnetlerini sundu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!