Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD’de DeFi İçin Yasa Tasarısı Sunuldu: Bankalar İle Bir Tutulacak!

ABD Senatosu merkeziyetsiz finans (DeFi) protokollerine bankalara uygulanan sert kontrollerin uygulamasını gerektirecek yeni bir yasa tasarısı sundu.

ABD Senato’sunun bu seferki odak noktası DeFi projeleri oldu. Senato yeni bir yasa tasarısı sunarak kara para aklama karşıtı (AML) kuralların DeFi sektörü için gerekli olduğunu vurguladı. Bu kapsamda, DeFi protokollerinin kullanıcı tabanlarına banka benzeri kontroller uygulanması teklif edildi.

Tasarının özet belgesinde, DeFi düzenlemelerinin hem kripto para sektöründeki suçlarla mücadele de hem de ulusal güvenlik noktasında kritik bir değere sahip olduğu belirtildi:

Bu yeni yasa tasarısıyla birlikte kripto para destekli suçlardaki artışla mücadele etmeyi ve ulusal güvenliğimiz için kritik olan kara para aklama ve yaptırım önlemlerinden kaçınma yollarını kapatmayı amaçlıyoruz.

Kongre tarafından sunulan bu yasa tasarısı bir DeFi protokolünü kontrol eden ya da protokolü kullanmak için bir aracı uygulama sunan herkesi kapsayacak şekilde tasarlandı. Öte yandan tasarı, merkeziyetsiz uygulama kullanıcıları için de kimlik doğrulama zorunluluğu talep etti.

Öte yandan bağımsız olarak faaliyet gösteren DeFi protokollerini denetlemek için o projelerin yatırımcıları hedef alındı. Tasarıda, otonom olarak faaliyet gösteren DeFi protokollerinde 25 milyon dolardan fazla yatırımı olan kişi veya kurumların düzenleyici sorumluluğu üstlenmesi gerekeceği vurgulandı.

Bir DeFi protokolünü kimse kontrol etmiyorsa, o zaman protokolü geliştirmek için veya geliştiricilere bütçe sağlamak için 25 milyon dolardan fazla yatırım yapan herkes bu yükümlülüklerden sorumlu olacaktır.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!