Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD’de Hüküm Giymiş Kripto Para Uzmanıyla Komplo Kuran İsim Tutuklandı

İspanyol polisi dün yaptığı açıklamada, Kuzey Kore’nin ABD yaptırımlarından kaçmasına yardımcı olmak için hüküm giymiş Amerikalı bir kripto para araştırmacısıyla komplo kurduğu iddiasıyla ABD tarafından aranan bir İspanyol’u gözaltına aldığını açıkladı.

ABD Adalet Bakanlığı geçtiğimiz yıl, Pyongyang yanlısı bir örgüt kuran Alejandro Cao de Benos’u, Kuzey Kore’ye yasa dışı olarak kripto para ve blockchain teknolojisi hizmetleri sağlaması için Ethereum geliştiricisi Virgil Griffith’i işe almakla suçladı.

Griffith, Kuzey Kore’nin kripto para kullanarak ABD yaptırımlarından kaçmasına yardımcı olmak için komplo kurduğu gerekçesiyle 2022 yılında bir ABD mahkemesi tarafından 5 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.

Cao de Benos, Cuma günü öğleden sonra sosyal medya platformu X’te yaptığı bir paylaşımda, ABD’nin kendisine yönelik iddialarını “yanlış” olarak nitelendirdi.

İspanya ulusal polisi yaptığı açıklamada Cao de Benos’un sahte bir kimlikle Barselona’da bulunduğunu ve Madrid’e giden bir trene binmeyi planladığını öğrendiklerini söyledi.

Perşembe günü tren istasyonuna vardığında ise tutuklandı.

Bir adli kaynak, Cao de Benos’un Cuma günü Yüksek Mahkeme yargıcının karşısına çıktığını ve iade sürecini beklerken kendisini koşulsuz olarak serbest bıraktığını söyledi.

Kaynak, Amerika Birleşik Devletleri’nin talebi resmileştirmesi ve belgeleri sunması gerektiğini de sözlerine ekledi. Caos de Benos, X’te şunu yazdı:

“İade söz konusu değil. ABD’nin suçlaması, yanlış olmasının yanı sıra, İspanya’da mevcut değil,”

Suçlu bulunması halinde 20 yıl hapis cezasına çarptırılabilecek olan Cao de Benos’un avukatları hemen tespit edilemedi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!