Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD’de Türünün İlk Örneği Kripto Para Davası: 12 Saniyede 25 Milyon Dolar!

ABD, türünün ilk öreğin olan blokzinciri hack davasının merkezinde yer alan iki şüpheliyi tutukladı.

ABD Adalet Bakanlığı (DOJ), 15 Mayıs Çarşamba günü yaptığı açıklamada, Ethereum blokzincirini istismar eden ve 12 saniyede 25 milyon dolar çalan iki kardeşin tutuklandığına yer verdi.

Mahkemede söz konusu iki kardeşe yönelik nitelikli dolandırıcılık ve kara para aklama gibi suçlar yöneltildi. Her iki sanığında en fazla 20’şer yıl hapis cezası alması bekleniyor.

Boston’dan 24 yaşındaki Anton Peraire-Bueno ve New York’tan 28 yaşındaki James Pepaire-Bueno‘nun Ethereum blokzincirine MEV-Boost saldırısı yaparak 12 saniyede 25 milyon dolar çaldıklarını belirten savcılar, bu davayı türünün ilk örneği olarak nitelendirdi.

Daha önce farklı blokzincirleri üzerinde birçok kez benzer MEV saldırıları olmuş fakat bunlar mahkemeye taşınmamıştı. Konu hakkında açıklamada bulunan ABD Savcısı Damian Williams, dolandırıcılık ve kullanılan yöntemler ne kadar sofistike olursa olursa olsun suçlulara karşı mücadelenin devam edeceğini vurguladı:

İddianamenin de açıkça ortaya koyduğu gibi, dolandırıcılık ne kadar sofistike olursa olsun ya da bunu gerçekleştirmek için kullanılan teknikler ne kadar yeni olursa olsun, bu ofisin kariyer savcıları tüm finansal sistemlerin bütünlüğüne saldıran kişilerin peşini bırakmayacaktır.

MEV saldırıları, blokzincirleri üzerindeki işlem sıralarını manipüle ederek, blokların içeriğini değiştirerek veya işlemleri öne çıkararak gerçekleştirilebilir.

Bu tür saldırılar, blokzincirlerindeki işlem sıralarının ve işlem sonuçlarının, madenciler veya işlem yürütücüler tarafından kontrol edilebilmesi gerçeğinden kaynaklanmaktadır.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!