Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD’deki Belirsizlikler Kripto Paraların Önünü Kesiyor

Kripto para şirketlerinden Circle; ABD‘deki kripto para düzenlemelerinin hala tam anlamıyla hazırlanmamış olmasının sektörün büyümesini engellediğini düşünüyor.

Dünyanın en büyük finans şirketlerinden Goldman Sachs tarafından desteklenen Circle geçtiğimiz günlerde bir blog gönderisi paylaştı. ABD’deki kripto para düzenlemelerini değerlendiren şirket, ABD’li yetkililerin şu ana dek attıkları ve atmadıkları adımların kripto para sektörünü ne şekilde etkilediğini anlattı.

Circe tarafından paylaşılan bu gönderiye göre şu anda ABD’deki kripto para sektörünün büyümesini engelleyen en büyük şeylerden biri ülkedeki düzenlemelerin hala tam anlamıyla hazırlanmamış olması. Kripto para sektörüne ilişkin yasal belirsizliklerin insanları sektörden uzaklaştırdığını, sektöre girmek isteyen insanları bu fikirden caydırdığını belirtiyor.

Şirketin yöneticilerine göre bu sorunun başlıca kaynaklarından biri ABD’deki yetkililerin dijital paraları menkul kıymet olarak değerlendiriyor olmaları.

Circle, bahsettiğim tüm bu şeylerden aslında ciddi ölçüde etkileniyor ve bu sorunlar yüzünden zaman zaman kendisi de sorun yaşayabiliyor. Circle’a bağlı olan ve kripto para sektörünün en büyük borsalarından biri olan Poloniex bundan bir süre önce ABD’deki müşterilerinin dokuz farklı token üzerinden alım-satım yapmasını engellemek zorunda kalmış, buna gerekçe olarak ABD yasalarını göstermişti.

Şirket bunun yanı sıra yine kısa bir süre önce çalışan kadrosunun yüzde 10’unu işten çıkarmış ve bunun sebebinin ABD’deki “kısıtlayıcı” kripto para düzenlemeleri olduğunu vurgulamıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment