Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD’deki Bir Senatör Kripto Para Davasında Suçlanıyor

ABD‘nin Georgia Eyaleti’ndeki bir senatör, kripto para madencilik ekipmanıyla ilgili bir konuda yalan söylemekle suçlanıyor.

ABD Cumhuriyetçi Parti üyelerinden Michael Williams, bundan birkaç ay önce bazı kripto para madencilik ekipmanlarının çalınmasıyla ilgili bir ihbarda bulundu. Ancak yeni gelişmeler gösteriyor ki Williams, yaptığı bu ihbarda bazı yanlış bilgiler paylaştı.

Williams, çalınan madencilik ekipmanlarının toplam değerinin 300 bin dolar olduğunu söylüyordu.

The Guardian tarafından yapılan habere göre Williams’ın ihbarı sonucunda olayı araştıran savcılar, aslında bu hırsızlığın hiç yaşanmamış olma ihtimalini düşünüyorlar. Williams, geçtiimiz ay soruşturulmaya başlandı ve yetkililere teslim oldu.

Williams’ın yalan söyleyip söylemediğiyle ilgili henüz tam olarak kesin bir bilgi paylaşılmadı. Ayrıca Williams’a verilecek hükmün ne olacağı da henüz belli değil. Hem Williams hem de kendisinin avukatı, savcılardan gelecek kararı bekliyorlar.

Williams’ın avukatı A.J. Richman, müvekkilinin suçsuz olduğu yönünde açıklama yapıyor ve şöyle ekliyor:

“Henüz ellerindeki kanıtları görmüş değiliz. Bu kanıtları henüz göstermediler. Eminim yakında göstereceklerdir ama şu an için kesin bir şey bilmiyoruz.”

Williams bundan bir süre önce Georgia Eyaleti’ndeki kripto paralarla ilgili hazırlanmış bir yasa tasarısını desteklemişti.

ABD’den Gelişmeler

Bugün ABD’nin önde gelen isimleriyle alakalı başka bir haber daha paylaştık. ABD’deki senatörlerden Elizabeth Warren, önümüzdeki dönemlerde ABD başkanlığı için aday olabileceğini açıkladı.

Elizabeth Warren, kripto para sektöründeki kişilere tanıdık geliyor olabilir zira kendisinin kripto paralarla ilgili bazı açıklamaları bulunuyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment