Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD’deki Kripto Para Hırsızına 10 Yıl Hapis Cezası

ABD‘deki Joel Ortiz isimli bir vatandaş, SIM kartlarında sahtekarlık yaparak insanlardan 7.5 milyon dolar değerinde kripto para çaldığı için hapis cezasına çarptırıldı.

ABD’nin Kaliforniya eyaletindeki Santa Clara yetkilileri geçtiğimiz günlerde bir kripto para hırsızıyla ilgili bir açıklama yayınladılar. Bu açıklamada şu ana dek en az 40 kişiyi dolandırdığı ve milyonlarca dolar değerinde kripto para çaldığı düşünülen Joel Ortiz’den bahsediliyor.

Yerel yetkililer gelen birkaç şikayet sonrasında Ortiz’i soruşturmaya başlamış ve kısa süre içerisinde kendisinin hareketlerinden şüphelenmeye başlamışlardı. Çünkü Ortiz, insanlardan çalarak aldığı paraları oldukça gösterişli bir şekilde harcıyor ve böylece dikkat çekiyordu.

Mahkeme tarafından yapılan açıklamalara göre Ortiz insanlardan çaldığı paraları özel üretim giysiler almak, 10 bin dolarlık gece eğlenceleri düzenlemek ve helikopter kiralamak için kullandı. Yerel savcılardan Erin West, Ortiz tutuklandıktan ve üstünde bulunan 400 bin dolar değerinde paraya el koyulduktan sonra şu açıklamayı yaptı:

“Bunları Robin Hood sanmayın. Bunlar silah yerine bilgisayar kullanan düzenbazlar, o kadar. Ayrıca bunların yalnız ‘gerçek olmayan’ para birimlerini çaldıkları düşünülmesin. Üniversite hibelerini, mortgage ödemelerini, insanların maddi yaşamlarını çalıyorlar.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment