Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD’deki Kripto Para Yandaşları, Lobi Çalışması İçin 85 Milyon Dolar Harcadı

ABD’deki kripto para sektörünün önde gelen isimleri, lobi çalışmalarına on milyonlarca dolar yatırdı.

Bloomberg tarafından aktarılan bilgilere göre siyasi eylem komitesi Fairshake, kripto para topluluğundan şimdiye dek 85 milyon dolar topladı.

Bunun üçte birlik kısmını ABD’nin en büyük kripto para borsası Coinbase ile onun CEO’su Brian Armstrong tedarik etti.

Oppenheimer & Co. analisti Owen Lau, “FTX, Voyager, Genesis çöktü – Coinbase’nin akranlarının pek çoğu aslında çöktü. Coinbase hala ayakta ve bu endüstri için mücadele veriyor. Armstrong’un bunu halletmesi lazım.” dedi.

Fairshake, ABD’deki kripto para tabanını güçlendirmek için bu yılki başkanlık seçimlerde kripto para dostu adaylara katkıda bulunuyor. Şimdiye dek desteklenen isimler arasında Patrick McHenry, Dusty Johnson, Josh Gottheimer, Tom Emmer yer aldı.

Fairshake ekibinden John Vlasto, “Kripto topluluğu, Amerikan inovasyonunu ve istihdamını destekleyecek liderlerin seçilmesi için birlik oldu. Kongre’nin ve hükümetin inovasyonu ve büyümeyi destekleyen, tüketicileri koruyan ve kötü faillerin önüne geçen güçlü ve sorumlu regülasyonları onaylamasının vakti geldi de geçiyor.” dedi.

Fairshake, şimdiye dek kripto para şirketlerine pek çok kez yatırım yapmış Andreessen Horowitz’ten de 20 milyon dolar aldı. Diğer bağışçılar arasında XRP’nin geliştiricisi Ripple ile Electric Capital bulunuyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!