Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD’deki Vatandaşlar Bu Yeni Ürün Sayesinde Kripto Para Vergilerini Hesaplayabiliyorlar

Alanının önde gelen şirketlerinden olan Ernst & Young, ABD‘deki kripto para yatırımcılarının tam olarak ne kadar vergi ödeyeceklerini öğrenebilmeleri için yeni bir araç geliştirdi.

Ernst & Young geçtiğimiz gün bir basın duyurusu yayınlayarak Kripto-Varlık Muhasebesi ve Vergisi (CAAT) adlı bir araç geliştirdiğini belirtti. Bu araç, bireysel kripto para yatırımcılarının devlete bu varlıklar üzerinden ne kadar vergi ödeyeceklerini hesaplamalarına yarıyor.

EY TaxChat ve EY Private Client Services gibi sürümleri kullanan vatandaşların faydalanabileceği bu yeni araç yalnızca bireysel kullanım için değil. Şirket bilançosunda kripto para gözüken kurumsal şirketler de bu aracı kullanarak vergi hesaplaması yapabilecekler.

EY CAAT adıyla geliştirilen bu yeni araca piyasadaki büyük çaplı borsalarda yapılan işlemlere dair bilgi aktarılabiliyor. Bunun yanı sıra çeşitli kaynaklardan veri de toplayabilen bu araç, otomatik olarak bir rapor hazırlıyor. ABD’deki vatandaşlar bu rapor sayesinde İç Gelir Servisi’ne (IRS) tam olarak ne kadar vergi ödemeleri gerektiğini kolaylıkla öğrenebiliyorlar.

Ernst & Young son zamanlarda kripto para yatırımcıları ve şirketleri için çeşitli çalışmalar yürütmeye başladı. Şirket bundan kısa bir süre önce mali açıdan zorluk yaşayan kripto para şirketlerinin ne gibi bir yol izlemeleri gerektiğine dair bir kılavuz yayınlamıştı.

Şirketin bu alandaki çalışmalarını arttırmasının sebebi ise kripto para yatırımcılarının sayısındaki artış olabilir. Şirket geçtiğimiz gün yayınladığı basın duyurusunda son zamanlarda şirkete başvuran kripto para yatırımcılarının sayısında bir artış görüldüğünü belirtiyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment