Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD’deki Yetkililer “SIM Hırsızlarını” Yakalamaya Devam Ediyorlar

Amerika Birleşik Devletleri‘ndeki kolluk kuvvetleri, insanların SIM kartlarını değiştirerek kripto paralarını çalan iki kişiyi tutukladılar.

Kaliforniya’daki savcılık ofisinin yayınladığı basın duyurusuna göre yerel kolluk kuvvetleri, kripto para dolandırıcılığı yapabilmek için insanların SIM kartlarını değiştiren iki vatandaşı yakalamayı başardılar.

Yetkililerin dolandırıcılık ve kimlik hırsızlığıyla suçladıkları Ahmad Wagaafe Hared ve Matthew Gene Ditman adlı iki vatandaş, kısa süre içerisinde mahkeme karşısında duruşmaya çıkacak.

Kripto para sektöründeki “SIM hırsızlarının” sayısı git gide artıyor. Bu kişiler insanların önce telefon numaralarını, daha sonra ise kripto paralarını çalıyorlar.

Kurbanlarının telefon numaralarını ele geçiren SIM hırsızları, telefon operatörüyle iletişime geçerek bu numaraya ait SIM kartını değiştirmek istediklerini söylüyor ve kimliklerini bir şekilde gizlemeyi başarıyorlar. Bu sayede SIM kartını değiştirmeyi başaran hırsızlar daha sonra kurbanlarının tüm hesaplarına kolaylıkla erişim sağlayabiliyorlar.

Bu metodu uygulayarak ABD’deki vatandaşları dolandırdıkları iddia edilen Hared ve Ditman adlı vatandaşlar, mahkeme tarafından hem hapis hem de para cezasına çarptırılabilirler. Yerel haber kaynakları bu iki vatandaşın suçlu çıkmaları durumunda beş yıl hapis, yüz binlerce dolar değerinde de para cezasıyla karşı karşıya kalabileceklerini öne sürüyorlar.

Bundan birkaç gün önce New York’taki başka bir vatandaş SIM hırsızlığı yaptığı gerekçesiyle göz altına alınmıştı. Geçtiğimiz ay ise bu metodu uygulayarak 20 milyon dolardan fazla para çalan 21 yaşındaki bir Amerikan vatandaşı tutuklandı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment