Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD’den Altcoin Geliştiricisinin Popüler NFT Projesi için Menkul Kıymet Kararı

ABD’li federal yargıç blockchain projesi Flow’un da geliştiricisi Dapper Labs tarafından üretilen NBA Top Shot Moments NFT’lerinin menkul kıymet olarak tanımladı.

ABD federal yargıç Victor Marrero, NBA Top Shot Moments NFT’lerinin hakkında devam eden davada kritik bir karar verdi. Yargıç, Moments NFT’lerinin menkul kıymet olduğunu belirtirken kararın yalnızca bu NFT’ler için geçerli olacağı vurgulandı. Öte yandan dava süreci henüz noktalanmadığı için Dapper Labs‘ın karara itirazı dahil ilerleyen aşamalarda farklı atılımlar görülebilir.

Bununla birlikte Dapper Labs CEO’su Roham Gharegozlou tarafından açılan karşı dava yargıç tarafından reddedildi.

Marrero, verilen bu kararın diğer NFT koleksiyonları için emsal niteliğinde olmadığının altını çizdi. Bununla birlikte dava dosyasında dikkat çeken noktalardan biri de Top Shot Moments ekibi tarafından paylaşılan tweet‘ler oldu. Yargıç Marrero, konuyla ilgili notunda şu ifadelere yer verdi:

Ekip tarafından paylaşılan tweetlerin hiçbirinde gerçek anlamda “kar” kelimesi yer almasa da roket emojisi, hisse senedi grafiği emojisi ve para çantaları emojisi objektif olarak tek bir anlama geliyor: bu yatırım finansal getiri sağlayabilir.

NBA Top Shot Moments NFT koleksiyonu, NBA yıldızlarına ait unutulmaz anların videolar ve gifler olarak NFT formatına dönüştürülmüş hallerini kapsıyor. Geçen sene boğa sezonunda piyasaya sürülen Flow tabanlı proje, daha çıktığı ilk günlerde yüz binlerce dolarlık hacme ulaşmıştı.

Dava tarafından gelen bu kararın ardından Flow fiyatında ani bir düşüş yaşandı. Karardan önce 1,24 dolardan fiyatlanan Flow, haber akışının etkisiyle 1,16 dolara kadar geriledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!