Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD’den Apple CEO’su Tim Cook’a Blockchain ve NFT’ler ile İlgili Sert Mektup!

Apple CEO’su Tim Cook’u kripto para tutumu konusunda adeta köşeye sıkıştıran ABD’li milletvekilleri gönderdikleri mektupta dikkat çeken detaylara yer verdiler.

ABD’li milletvekilleri Gus Bilirakis ve Jan Schakowsky kısa süre önce Apple CEO’su Tim Cook‘a sert bir mektup gönderdi. Mektupta, App Store kurallarına yoğunlaşan ikili, şirketin kripto para ve Web3 sektörüne tutumuna karşı eleştirel bir yaklaşım sergiledi. Cook’a gönderilen mektupta konuyla alakalı toplamda 21 farklı soru yer aldı.

Özellikle Ledger teknolojisi (dağıtık defter teknolojisi) ve NFT’ler konusundaki endişlerini paylaşan milletvekilleri, App Store kurallarının bu tür yeni teknolojilerin gelişimini engellediğini ima ettiler.

Milletvekilleri tarafından yapılan açıklamada, App Store’da uygulanan benzer kısıtlayıcı politikaların ABD’nin teknolojik önderliğine ket vuruyor olabileceğine dair endişeler dile getirilirken sektör için eşit bir mücadele alanı sağlanmasının gerekliliği vurgulandı:

Apple bu sınırlamaların duvarlarla çevrili bir alan yaratarak güvenliği arttırdığını savunsa da, pek çok kişi Apple’ın uygulama mağazasını rakiplerine karşı bir silah olarak kullanmasından endişe duyuyor. Kongre’nin App Store Yönergelerini ve bu yönergelerin inovasyonu ne ölçüde sınırladığını ve ABD’nin teknolojik liderliğini ne ölçüde etkilediğini tam olarak anlaması elzemdir. ABD yaratıcılığının gelişmeye devam edebilmesi için sektör içinde eşit bir oyun alanı yaratmak istiyoruz.

Öte yandan App Store ile Axie Infinity (AXS) arasındaki sürece işaret eden yetkililer, Apple’ın App Store kurallarını “lite” sürümlerin zorla kullanıma sunulması yoluyla Web3 uygulamalarından hem kar elde etmek hem de bu uygulamaların faydasını azaltmak için kullandığını öne sürdüler.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!