Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD’den Kripto Paralara Ayrıcalık Sağlayacak Yasa: SEC ile CFTC Ortak Çalışacak!

ABD, kripto paralarla ilgili düzenlemelerin gözden geçirilmesi için yeni bir adım attı.

Fox News muhabiri Eleanor Terrett tarafından aktarılanlara göre ABD Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi, bir kez daha kripto paralar için düğmeye bastı.

Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi üyesi John Rose tarafından Perşembe günü sunulan BRIDGE isimli yasa tasarı, mevcut düzenlemelerin işe yaramadığını ve kripto para sektörünün ABD’den yurt dışına kaçtığını aktardı.

Yeni tasarı doğrultusunda kurulacak komitenin, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ile Vadeli İşlemler ve Emtia Komisyonu’nu (CFTC) bir araya getireceği kaydedildi.

Tennessee’li Cumhuriyetçi Rose, mevcut “katı ve ağır” düzenlemelerin sektöre zarar verdiğini belirterek “mevcut düzenlemeler, yeniliklerin yurt dışına kaymasına neden oluyor” dedi.

Rose, bu yeni komitenin, hükümet ile özel sektör ortaklarının dijital varlıklar alanında başarıya ulaşmaları için işbirliği yapmalarına olanak tanıyacağını vurguladı.

SEC ve CFTC, geçtiğimiz yıllar içinde birçok büyük kripto firmasıyla ilgili yasal işlemler başlattı.

Ancak iki kurum, kripto para birimlerinin yasal çerçevesi konusunda farklı görüşlere sahip olarak dikkat çekmişti. Özellikle Ethereum gibi bazı kripto paraların nasıl sınıflandırılacağı ve hangi düzenlemelere tabi olacağı konusunda görüş ayrılıkları yaşandı.

Komitenin ayrıca merkeziyetsizlik konularını araştıracağı ve finansal piyasalarda verimliliği artırmanın yollarını arayacağı belirtildi. Rose, komitenin tüketici koruması üzerine de yoğunlaşacağını söyledi:

Tasarıya göre komite üyeleri arasında kripto para ihraç edenler ve kullanıcılar da bulunmalı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!