Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD’den Kripto Paralar İçin Vergi Açıklaması: Rehber 12 Ay İçinde Yayınlanabilir

Yapılan son açıklamalara göre ABD Vergi Dairesi (IRS) önümüzdeki 1 yıl içerisinde kripto para vergi rehberliğini yayınlayabilir.

ABD özelinde federal vergi yasalarını uygulamak, vergi tahsilatı yapmak ve vergi mükelleflerinin vergi beyannamelerini incelemek gibi görevleri yerine getiren federal kurum IRS’ın kripto para vergilendirme biriminin başındaki isim Julie Foerster‘dan dikkat çeken açıklamalar geldi.

Foerster, 28 Nisan Cuma günü Consensus 2023 etkinliğinde yaptığı açıklamasında kripto para vergi rehberliğini yaklaşık 1 yıl içerisinde hazır hale gelebileceğini dile getirdi. Ayrıca Foerster, IRS’nin kripto para endüstrisine bakışını değiştirmeyi planladığını ve sektörle daha fazla çalışmak istediğini belirtti.

Doğru anlamak ve bir plan oluşturmak için hepinizle etkileşim halindeyiz. Bugün sahip olduğumuz ve gelecekte getireceğimiz insanların becerilerine bakması gerektiğini ekledi. Doğru araçlara ve doğru insanlara sahip olmamız gerekiyor. Uluslararası bölümümüze gelip bizimle konuşmak isteyen ülkeler olduğunu söyleyebilirim. Bunun gibi etkinlikler ve katıldığımız diğer etkinlikler de bize uluslararası alanda bir içgörü veya bakış açısı sağlıyor.

Halihazırda IRS, kripto para birimlerini mal ve hizmetler için ödeme olarak kullanılabilen kullanıcılar arasında dijital olarak alınıp-satılabilen ve diğer para birimleriyle takas edilebilen sanal varlıklar olarak tanımlıyor. Yeni gelecek vergi rehberliğiyle birlikte bu tanımın değişip değişmeyeceği ise henüz belli değil. Eğer kripto paralar bir mülk statüsüne konulursa bu durum yatırımcıları vergi yükümlülüğüne tabi tutacaktır.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!