Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD’den Kuzey Kore Bağlantılı Binance Cüzdanlarına Yaptırım

ABD Yabancı Varlıkları Kontrol Ofisi (OFAC) Kuzey Kore hükümetiyle bağlantılı olduğu iddia edilen Binance cüzdanlarına yaptırım uyguladı.

OFAC 23 Mayıs tarihinde resmi internet sitesi üzerinden yayınladığı duyuruda, Kuzey Kore hükümetini destekleyen üstü örtülü gelir elde etme ve kötü niyetli siber faaliyetler yürüten dört kuruluşa ve bir kişiye ait cüzdanlara yaptırım uyguladığını bildirdi.

Cüzdanların Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Tether (USDT) ve USD Coin (USDC) barındırdığı belirtildi. Bunun yanı sıra yaptırım uygulanan cüzdanlar arasında 58 yaşındaki Kuzey Kore vatandaşı Sang Man Kim’e de ait olan cüzdanlar bulunduğu belirtildi. Binance üzerindeki cüzdanların 2 milyon dolardan fazla kripto para aldığı bilgisine de açıklamada yer verildi.

Kim’in cüzdanlarının Binance’de barındırıldığına dikkat çekilirken geçtiğimiz yıl içerisinde bu cüzdanlarda herhangi bir aktiviteye rastlanmadığının da altı çizildi.

Ayrıca Kim’in Kuzey Kore merkezli teknoloji şirketi Chinyong Information Technology Cooperation Company’nin denizaşırı çalışanlarının maaş ödemeleri operasyonlarında yer aldığı iddiaları öne sürüldü.

Açıklamalara göre Kuzey Kore, kötü niyetli siber faaliyetler yürüyor ve  hükümetin yasa dışı kitle imha silahları, balistik füze programları gibi önceliklerini desteklemek için kripto para birimi cinsinden de olmak üzere gelir elde etmek için bilgi teknolojisi çalışanlarını görevlendiriyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!