Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD’li Adam 3 Altcoin İçin Madenciliği Öne Sürerek 3,5 Milyon Dolar Çaldı!

ABD’li bir vatandaş milyonlarca dolarlık kripto para madencilik dolandırıcılığıyla suçlandı.

ABD Adalet Bakanlığı (DOJ), bir vatandaşın cryptojacking yoluyla milyonlarca dolarlık madencilik yaptığını ve kara para aklama dahil birçok suça karıştığını öne sürdü.

Mahkeme dosyasında, Charles O. Parks isimli söz konusu şahsın cryptojacking yoluyla 3,5 milyon dolarlık bulut bilişim hizmeti çaldığı ve 1 milyon dolarlık kripto para madenciliği yapma girişiminde bulunduğu kaydedildi. Şahsın, Ethereum, Monero ve Raveincoin özelinde madencilik planları yaptığı belirtildi.

DOJ tarafından yapılan açıklamanın detaylarında Parks’ın iki “tanınmış” bulut bilişim sağlayıcısını dolandırdığı, kara para aklama ve yasa dışı parasal işlemler yaptığı iddia edildi. 16 Nisan’da ilk federal mahkeme karşısına çıkacak olan zanlı, 20 yıl hapis cezasıyla karşı karşıya bulunuyor.

Cryptojacking, kendiniz için kripto para madenciliği yapmak üzere başka birinin bilgisayar gücünü kullanmayı içermektedir.

Konu hakkında açıklamada bulunan Federal Soruşturma Bürosu (FBI) Müdür Yardımcısı Smith, kripto para suçlarıyla istikrarlı bir şekilde mücadele edeceklerinin sinyalini verdi:

CP3O olarak da bilinen Charles Parks’ın, önde gelen bulut hizmeti sağlayıcılarını milyonlarca dolar dolandırmak ve kişisel kullanım için yasadışı olarak yaklaşık 1 milyon dolarlık kripto para madenciliği yapmak için bir kripto kaçırma planı oluşturduğu iddia ediliyor. Suçlular dijital araçları manipüle etme ve ileri teknolojinin arkasına saklanma konusunda giderek daha becerikli hale geliyorlar ve bu da genellikle kurbanlarına önemli mali zararlar veriyor. FBI, suç işlemek için yenilikçi teknikler geliştirmeye çalışanları kararlılıkla takip etmeye kararlıdır.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!