Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD’li Blockchain Birliği, Blockchain ve Kripto Paralar Konusunda Ulusal Bir Eylem Planı Çağrısında Bulundu

ABD tabanlı bir blockchain savunma ve yayma grubu olan Dijital Ticaret Odası, yakın zamanda yaptığı bir basın açıklamasında ABD hükümetinin blockchain teknolojisi için ulusal bir strateji belirlemesi gerektiğini vurguladı.

Kurum Çarşamba günü yaptığı açıklamada, kendi tavsiyelerini de ekledi ve hükümetin kesin ve destekleyici kamuoyu açıklamaları ile blockchain endüstrisini desteklemesi gerektiğini vurguladı. ABD hükümeti tarafından bugüne kadar kripto paralar hakkında yapılan açıklamaların büyük bir çoğunluğu ya halkı uyarmak ya da topluluğa seslenmek adına yapılmıştı. Dijital Ticaret Odası yetkilileri ise bunun yerine blockchain tabanlı ”özel sektör” girişimlerine destek verilmesinin elzem olduğunu ve bunun sadece özel sektörün değil, aynı zamanda hükümetin, işletmelerin ve tüketicilerin de yararına olacağını aktardı.

ABD hükümet ajanslarının blockchain kuralları geliştirmek için birbiri ile de iletişim kurması gerektiğini aktaran yetkililer, ”hafif bir dokunuşla oluşturulmuş regülasyonlara” ihtiyaç duyulduğunu ve endüstrinin blockchain tabanlı uygulamalar ve dijital tokenler için hangi yasaların uygulanacağından haberdar edilmesinin gerektiğini ifade etti.

Dijital Ticaret Odası başkanı ve kurucusu olan Perianne Boring, konu hakkında yaptığı açıklamada diğer gelişmiş ülkelerin şimdiden blockchain ve kripto paraları tanıtmaya başladığını ve ABD’nin de bu gücü tanıması ve geliştirmesi gerektiğinin zorunlu hale geldiğini aktardı. Ya ”vizyon sahibi bir lider olarak ileri gideriz,” ya da ”riski göze alamayıp geri düşeriz” diyen Boring, ABD’li yetkililerin bir anca harekete geçmemeleri durumunda artık çok geç kalınabileceği uyarısında da bulundu.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment