Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD’li Borsadan İflas Eden Kripto Para Platformuna Bitcoin Davası: 1,6 Milyar Dolar!

ABD’li popüler kripto para borsası Gemini, iflas eden kripto kredi platformu Genesis’e 1,6 milyar dolar değerinde dava açtı.

Gemini ve Genesis arasında aylardır devam eden çatışmada yeni bir gelişme yaşandı. Gemini, Genesis’e geçtiğimiz yıl teminat olarak  verilen 1,6 milyar dolar değerindeki 60 milyon Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) hissesi için dava açtı.

New York iflas mahkemesine 20 Ekim gününde başvuruda bulunan Gemini avukatları, mahkemeden 1,6 milyar dolarlık GBTC ürünlerinin Gemini’ye mi Genesis’e mi ait olduğu konusunda net bir karar vermesini talep etti.

Şirket, varlıkların kendilerine ait olduğuna yönelik bir kararname çıkması durumunda bu GBTC’leri mağdur konumda bekleyen 230.000 bin Gemini Earn kullanıcısı için harcayacaklarını belirtti.

Genesis’in iflas sürecinin bir parçası olarak açılan bu davada mahkemeye yazılı bir dilekçe sunan Gemini cephesi şu ifadelerde bulundu:

Genesis, Earn kullanıcılarına zararına iş yapmak ve Earn kullanıcılarının kripto paralarını geri almalarını engellemek adına defalarca hamlede bulundu. Genesis’in makul bir yeniden yapılanma planıyla ilerleyebilmesi ve Gemini’nin teminat gelirlerini Earn kullanıcılarına dağıtabilmesi için bu sorunları çözmenin zamanı geldi.

Geçen yıl kripto para piyasasında yaşanan iflaslardan etkilenen DCG yönetimindeki kripto kredi platformu Genesis, müşterilerin para çekim işlerini tamamen durdurmuş ve bu durum Gemini’yi zor duruma sokmuştu. Bu doğrultuda Gemini’nin 230 bin Earn kullanıcısına ait 1,2 milyar dolardan fazla varlık platformda sıkışıp kalmıştı.

Özellikle spot Bitcoin ETF’lerinin onayına dair söylentilerin arttığı bu dönemde gelmesi dikkat çeken bir nokta oldu. Geçtiğimiz haftalarda ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) karşısında kısmı bir zafer kazanan kripto para odaklı yatırım şirketi Grayscale, spot Bitcoin ETF onayına en yakın şirketlerden biri olarak konumlanıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!