Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD’li Dev Bitcoin Madencisinden Yapay Zeka Ortaklığı: Fiyat Yüzde 37 Uçtu!

Dünyanın en büyük Bitcoin madencilerinden Core Scientific, yapay zeka odaklı firma ile anlaşması üzerinde yükseliş yaşadı.

Kuzey Amerikalı Bitcoin madencisi Core Scientific, bugün yapay zeka şirketi Hytperscaler Coreweave ile 12 yıllık sözleşme imzaladığını duyurdu.

ABD borsası Nasdaq’ta listeli olan Bitcoin şirketi, anlaşma kapsamında yıllık 290 milyon dolara tekabül eden toplamda 3,5 milyar dolarlık gelir elde etmeyi planlıyor.

Core Scientific CEO’su Adam Sullivan konuya ilişkin yaptığı açıklamada, şu ifadelere yer verdi:

CoreWeave ile büyüyen ilişkimiz, iş modelimizi çeşitlendirerek Bitcoin madenciliği ile alternatif işlem barındırma arasında denge kurması için bir yol açıyor. Bu sayede nakit akışını en üst düzeye çıkarırken riski en aza indirgeme ve Bitcoin’in yükselme potansiyelinden önemli ölçüde faydalanmaya devam etme konumuna geliyoruz.

Yapılan anlaşmaya paralel olarak CoreWeave, Core Scientific’in mevcut altyapısını değiştirmek adına gereken tüm maliyeti karşılayacak.

Google Finance verilerine göre Core Scientific’in Nasdaq’ta listeli olan hissesi CORZ, piyasanın açılmasıyla birlikte uçuşa başladı. Dün kapanışı 4,87 dolardan yapan CORE, %37 yükselişle 6,70 dolara kadar ulaştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!