Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD’li Kanun Yapıcılar, Kripto Para-Hamas İlişkisini İrdeliyor

ABD’deki bir grup kanun yapıcı, Başkan Joe Biden ile Hazine Bakanı Janet Yellen’ın Hamas ile kripto paralar arasındaki bağlantıyı aydınlatmasını istiyor.

Biden ile Yellen’a gönderilen mektupta çeşitli kripto para firmalarının analizlerine atıfta bulunularak Hamas’ın kripto paralar aracılığıyla para topladığına yönelik endişelerin olduğu ancak bunun ne kadar büyük bir sorun olduğunun “henüz açık olmadığı” belirtildi.

“Kongre, Hamas’ın dijital varlık faaliyetlerinin boyutunu, ölçeğini ve zaman aralığını ve Birleşik Devletler’in yasa dışı dijital varlıklara başarılı şekilde el koyup koymadığını anlamalıdır.” denen mektupta şuna yer verildi:

“Hamas’ın dijital varlık toplama kampanyasını onun geleneksel fonlama faaliyetleri ile ilişki içerisinde anlamak önemlidir. Hamas’ın İran’dan veya farklı bağışçılardan aldığı fonlar hariç, Hamas’ın global yatırım portföyünün yüz milyonlarca dolarlık getiri sağladığı tahmin ediliyor. Bu, Hamas’ın dijital varlıklar aracılığıyla aldığı bağışların miktarını fazlasıyla aşıyor.”

Mektupta Hazine Bakanlığı’na Hamas’ın ne zamandan beri ve ne kadar kripto para topladığı gibi birkaç soru yöneltiliyor.

Mektupta 50’den fazla kongre üyesinin imzası bulunuyor.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!