Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD’li Kongre Üyesi, XRP’yi Listeleyen Borsaları Hedef Aldı

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’ndan (SEC) temsilciler ile bir araya gelen bir kongre üyesi, yatırımcıların XRP alıp-satabildiği borsaları hedef aldı.

ABD’de Kongre’ye bağlı bir komite, bugün SEC’nin politikalarını değerlendirmek için SEC yetkilisi Gurbir Grewal ile bir araya geldi.

California’dan Demokrat Parti üyesi olan ve komitenin başkanlığını üstlenen Brad Sherman, konuşması sırasında SEC’nin Ripple’a XRP sebebiyle dava açmış olmasını takdir ederken, SEC’nin buna ek müdahalelerde bulunmamış olmasını eleştirdi.

Sherman, “(SEC), XRP’nin menkul kıymet olduğu yönünde bir karar alıp, bu sebeple XRP’yi hedef almaya başladı. Ancak üstünde durmak istediğim bazı sebeplerden ötürü, on binlerce menkul kıymet işleminin illegal şekilde yapılmasına olanak tanıyan borsaların peşine düşmedi.” dedi.

Sherman, Grewal’ın Kongre üyelerinin sorularını yanıtladığı duruşma sırasında, “Bunun menkul kıymet olduğunu biliyorsunuz. Bu, (söz konusu borsaların) yasa dışı bir şekilde menkul kıymet borsası işlettiği anlamına geliyor. Onlar bunun illegal olduğunun farkındaysa, siz bunun illegal olduğunun farkındaysanız, ben bunun illegal olduğunun farkındaysam, umarım bunun üstüne düşersiniz.” diye ekledi.

Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu, Ripple’a yasa dışı menkul kıymet satışı yaptığı iddiasıyla 2020’nin sonunda dava açmıştı. Taraflar arasındaki dava günümüzde devam ediyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!