Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD’li Kripto Para Lobisi Senatör Elizabeth Warren’ın Tasarısından Endişeli!

ABD’li kripto para lobisi Blockchain Association, Senatör Elizabeth Warren’ın “Kripto Varlık Kara Para Aklamayı Önleme Yasası”na (DAAMLA) karşı endişelerini dile getirdi.

Blockchain Association, Salı günü Senatör Elizabeth Warren’ın 2023 Dijital Varlık Kara Para Aklamayı Önleme Yasası adlı yasa tasarısı konusundaki endişelerini dile getirmek için kongreye bir mektup gönderdi.

Söz konusu mektupta yasanın ABD’den sermaye ve uzmanlık çıkışına yol açacağını savunulurken düzenleyiciler daha yapıcı olmaya davet edildi. Öte yandan bu katı kuralların muhtemelen sektör üzerinde işlevsiz olacağı ve tek etkilerinin yatırımcıları kaçırmak olacağı savunuldu:

Tasarı ulusumuzun stratejik avantajını riske atıyor, on binlerce ABD işini tehdit ediyor ve hedef aldığı yasadışı aktörler üzerinde çok az etkisi var. Kongrenin bu konuda daha incelikli bir yaklaşım sergilemesini bekliyoruz.

Blockchain Association geçtiğimiz ay başka bir mektup göndererek yine benzer konularda itirazlarda bulunmuştu. Warren tarafından sunulan tasarıda, Müşterini Tanı (KYC) ve Kara Para Aklamayı Önleme (AML) kurallarının madenciler, borsalar ve validatörler dahil tüm kripto para sektörüne uygulanması talep ediliyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!