Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD’li Regülatöre Göre Kripto Para Kullanıcılarını Koruyacak Kurallar Gerekiyor

ABD Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu (CFTC) yetkilileri, kripto para kurallarının kısa zamanda hazırlanmasını istiyor.

CFTC yetkilisi Kristin Johnson, kurumun kripto para yatırımcılarının güvenliğini sağlamak adına bazı kurallar belirlemesi gerektiğini düşünüyor.

Johnson, hafta başında yaptığı açıklamalarda FTX, Celsius, Voyager gibi şirketlerin çöküşünden örnek vererek kullanıcılara ait paraların ne şekilde muhafaza edileceğinin belirlenmesi gerektiğini söyledi.

CFTC’nin bunların nasıl saklanacağıyla ilgili “hemen regülasyon hazırlaması” gerektiğini belirten Johnson, önümüzdeki haftalarda bununla ilgili bazı kuralların konabileceğini söyledi.

Johnson’ın açıklamasına göre kurumun atabileceği ilk adımlardan biri, kripto para şirketlerinin şirkete ait mali varlıklar ile müşterilere ait varlıkları bir arada tutmaması yönünde bir kural koymak olur.

Örneğin, eskiden FTX’e ait olan kripto türev platformu LedgerX, CFTC tarafından denetleniyor ve müşterilere ait fonlar hakkında CFTC’ye hesap veriyor. LedgerX, FTX’e ait olmasına rağmen onun çöküşünden sonra likit kalmayı başardı.

Johnson, müşterilerin güvenliğini sağlamak için önümüzdeki haftalarda “piyasanın yapısıyla ilgili reformların hazırlanmasında bazı önemli adımlar atacaklarını” söyledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!