Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD’li Regülatörlerden Batık Kripto Patronuna Kıskaç: Suçlandı, Dava Açıldı!

ABD’li düzenleyici kurumlar iflas eden kripto kredi platformu Voyager Digital’in CEO’sunu dolandırıcılıkla suçladı.

ABD Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu (CFTC) ve Federal Ticaret Komisyonu (FTC) Voyager Digital ve CEO’su Stephen Ehrlich hakkında açıklamalarda bulundu. Yaklaşık 1 saat arayla ve iki farklı oturumda mahkemede boy gösteren düzenleyici kurumlar, Ehrlich’in Voyager aracılığıyla binlerce müşterisini dolandırdığını belirtirken Voyager’ın tüketici varlıklarını yönetmesi kalıcı olarak yasaklandı.

Her iki kurumda Voyager ve Ehrlich’in dolandırıcılık yaptığı konusunda hem fikir olurken FTC Ehrlich’e karşı müşteri fonlarını Federal Mevduat Sigorta Kurumu’na (FDIC) sigortalatmadığı için dava açtı.

Öte yandan CFTC tarafından hazırlanan mahkeme dosyasında, Circle tarafından ihraç edilen USD Coin (USDC) ve Bitcoin (BTC) emtia olarak nitelendirdi.

Geçtiğimiz yıl temmuz ayında iflas başvurusunda bulunan Voyager Digital birçok yatırımcıyı mağdur etmişti. Devam eden mahkeme sürecinde yaptığı son açıklamayla öne çıkan CFTC İcra Direktörü Ian McGinley, Voyager’ın düzenleyici kuruma kayıt yaptırmadan faaliyet gösterdiğini ve müşterilerini kandırarak hayali bir finansal tablo sunduğunu vurguladı:

Müşterilerin dijital varlık emtialarına güvenli ve sorumlu bir şekilde davranacaklarını temsil ederken, perde arkasında müşterilerinin varlıklarıyla şok edici derecede pervasız riskler aldılar. Bu hamleleriyle Voyager’ın iflasına ve büyük müşteri kayıplarına yol açtılar. Şubat 2022’den Temmuz 2022’ye kadar Ehrlich ve Voyager şirketi, Voyager dijital varlık platformunun mali durumunu yanlış beyan ederek müşterileri dolandırmak için bir plan yaptı.

Mahkeme dosyasında sunulan detaylara göre Voyager, yatırımcılarına %12’ye varan yüksek getiri vaadi sunuyordu fakat bu bu getirileri ödemek için başka müşterilerin fonları kullanıldı. FTC, Voyager ve Ehrlich’in müşteri fonlarının Federal Mevduat Sigorta Kurumu tarafından korunduğu konusunda yalan söylediğini belirtti.

Voyager düzenleyici kurumlarla anlaşma sağlayarak suçlamaları ve yaptırımları kabul ederken Ehrlich FTC ile bir anlaşmaya varmayı kabul etmedi. Bu nedenle kendisine karşı açılan dava federal mahkemede devam edecek.

CoinGecko verilerine göre haber akışının etkisiyle kısa sürede %15 yükselerek 0,107 dolar seviyesinden 0,124 dolara ulaşan platformun yerel token’ı VGX, yazım esnasında 0,110 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!