Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD’li Senatör, Spot Bitcoin ETF Kararı Yüzünden SEC’ye Tepki Gösterdi

ABD’li senatör Elizabeth Warren, spot Bitcoin ETF’lerini onayladığı için Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonuna (SEC) tepki gösterdi.

Senato Bankacılık Komitesi üyesi Warren, SEC’nin 11 spot Bitcoin ETF’sini onaylamasının ardından tepkisini sosyal medya üzerinden gösterdi:

“SEC, Bitcoin ETF kararıyla hem yasal hem politik olarak yanlış yapmıştır. Eğer SEC, kriptonun finans sistemimizde iyice yuva yapmasına izin veriyorsa o zaman kriptonun, kara para aklama yasalarına temel düzeyde uyum göstermesi, hiç olmadığı kadar önemlidir.”

Kripto paralara yönelik getirdiği eleştirilerle tanınan Warren, Dijital Varlık Kara Para Aklama Karşıtı Kanun olarak bilinen tasarıyı savunuyor. Tasarıda, kripto para madencilerinin, validatörlerinin ve hizmet sağlayıcılarının da Banka Gizlilik Kanunu kapsamına alınması amaçlanıyor.

Buna karşın, SEC’nin kararını destekleyen senatörler de bulunuyor. Senatör Cynthia Lummis, “Bu, milyonlarca Amerikanın kripto varlıklara daha kolay şekilde erişmesini, profesyonel yöneticilerden ve daha rekabetçi ücretlerden faydalanmasını sağlayacak.” dedi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!