Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD’li Senatörler Fed Başkanı’na Seslendi, Faiz Politikasını Eleştirdi

ABD’deki Demokrat Parti üyesi senatörler, faiz oranlarını düşürmesi için Fed Başkanı Jerome Powell’e seslendi.

Üç senatör, geçtiğimiz gün Fed Başkanı Jerome Powell’e mektup yazdı. Mektupta, Fed’in politikaları eleştirildi.

Faiz oranlarını düşürün çağrısı

Mektubu yazanlar arasında Senatör Elizabeth Warren, Senatör Jacky Rosen ve Senatör John Hichenlooper yer aldı.

Senatörler, “Size bugün Federal Rezerv’in faiz oranını son 20 yılın en yüksek seviyesi olan yüzde 5,5 seviyesinden düşürmeniz için yazıyoruz. Faiz oranlarının yüksek tutuluyor olması, ekonomiyi halihazırda yavaşlatıyor ve enflasyonun ana sebepleriyle mücadele etme konusunda başarısız kalıyor” dedi.

Analistlerin beklentisi değişti

Piyasa analistleri, ABD’de geçen hafta açıklanan tarım dışı istihdam verileri doğrultusunda beklentilerini değiştirdi. İlk faiz indiriminin temmuzda gelmesini bekleyen analistler, bunu eylüle erteledi.

Senatörler, enflasyonla başa çıkmak için yüksek tutulan faiz oranlarının konut ve inşaat masraflarını yukarı çektiğini söyledi. Mevcut faiz politikasının “binlerce Amerikanı işinden ederek” ekonomiyi resesyona sürükleyebileceği vurgulandı.

Senatörlere göre Fed, Avrupa Merkez Bankası’nın izinden giderek %2’lik enflasyon hedefinden uzaklaşmalı. Avrupa Merkez Bankası, faiz oranını geçen hafta indirme kararı aldı.

Geçen hafta açıklanan veriler, Bitcoin (BTC) ve altcoin fiyatlarında düşüşe yol açtı. QCP Capital analistlerine göre bu, yatırımcılar için alım fırsatı doğurdu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!