Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD’li Senatörler Yatırım Devi Fidelity’yi Bitcoin (BTC) Politikasını Gözden Geçirmeye Çağırıyor

ABD’li Senatörler, yönetimi altında 11.3 trilyon dolar varlık bulunduran yatırım devi Fidelity Investments’ı emeklilik planlarında yer alan Bitcoin (BTC) teklifleri ile ilgili politikasını tekrar gözden geçirmeye çağırdı.

Senatör Richard Durbin, Elizabeth Warren ve Tina Smith 21 Kasım tarihinde Fidelity Investment CEO’su Abigail Jhonson’a gönderdikleri mektupta, ülkede bir emeklilik güvenlik krizi yaşanırken müşterilerin birikimlerini gereksiz bir riske maruz bırakmamaları gerektiğini belirterek şirketin Bitcoin içeren emeklilik fonlarını yeniden gözden geçirmelerini istedi.

Mektupta, Fidelity’ye temmuz ayında yazdıkları mektubun üzerinden geçen dört ayda kripto para sektörünün giderek daha dalgalı, çalkantılı ve kaotik bir hale büründüğü iddia edildi. Senatörler, Fidelity’nin geleneksel finansın ötesinde son derece istikrarsız ve giderek daha riskli dijital varlık piyasasına girmeyi seçtiğini belirtti. Mektupta, yakın zamanda iflas eden kripto para borsası FTX’in dijital varlık sektöründe bulunan ciddi sorunlara işaret ettiğinin altını çizen senatörler, kripto para endüstrisinin karizmatik dahiler, fırsatçı dolandırıcılar ve  kendi kendini yatırım danışmanı ilan etmiş danışmanlarla dolu olduğunu öne sürdü.

Durbin, Smith ve Warren yaklaşık 32 milyon ABD’linin Fidelity’yi emeklilik planı veya iş veren destekli planlarda kullandığını, ülkede halihazırda bir emeklilik güvenlik krizi yaşanıyorken Fidelity’nin müşterisinin emeklilik birikimlerini gereksiz bir riske maruz bırakmaması gerektiğini belirtti.

Fidelity, nisan ayında 401(k) emeklilik planı yatırımcılarının birikimlerinin %20’sine kadarını Bitcoin’e yatırmalarına izin verecek bir plan hazırladığını açıkladı. Senatör Durbin, Warren ve Smith temmuz ayında Fidelity’yi uyardıktan dört ay sonra ikinci mektubu yayınladılar. Ancak sosyal medyada kullanıcılar, emeklilik krizinin bizzat geleneksel piyasalardan çıktığını ve milyonlarca ABD’liyi mağdur ettiğini dile getirdi. Kullanıcılar ayrıca bu konuya çare bulamayıp kripto paraların peşinde koşmanın aptallara özgü bir hareket olduğunu iddia ederek senatörleri eleştirdi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!