Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD’li Yatırım Profesyonelleri, Kripto Paralara Giriş Yapmadan Önce Bitcoin ETF Onayını Beklemekte

CBOE BZX Exchange 22 Ocak tarihinde SEC’e başvuru yaparak resmi olarak geçtiğimiz tarihlerde yaptığı kural değişikliği başvurusunu geri çektiğini duyurdu. Geçtiğimiz Haziran ayında yapılan başvuru, onaylanması durumunda VanEck’e Bitcoin ETF’si çıkarabilme yetkisi verecekti ancak görünüşe göre bu plan şimdilik ertelendi.

VanEck yetkililerinin yaptığı açıklamaya göre ise, ABD hükümet kapanması başvurunun geri çekilmesinin en büyük sebebi. ABD tabanlı bir Bitcoin ETF kabulü birçok profesyonel ve büyük çaplı yatırımcının kripto para sektörüne girişini sağlayabilirdi. SEC başkanı Jay Clayton ise Bitcoin ETF’sine hala çok yol olduğunda ısrarcı. Kripto para birimlerinin volatil yapısının ve piyasa manipülasyonun en büyük engel olduğunu söyleyen Clayton, ETF’nin risksiz bir yatırım aracı olması gerektiğini vurgulamıştı.

Bunun yanı sıra CCN kaynağının aktardığı bilgilere göre ETF başvurusu yapmak isteyen firmalara arasında Coinbase, Gemini ve Bakkt yer alıyor. VanEck diğer ETF başvurularına kıyasla en umut vaat eden kurumdu ve bunun da teklifi geri çekmesi insanları paniğe sürükledi. Bunun yanı sıra Bitwise Asset Management tarafından yapılan açıklamaya göre, birçok ABD’li yatırım firması kripto paralara yatırım yapmak için Bitcoin ETF’sini beklemekte.

Bitcoin ETF onayının kripto paralar için büyük bir yatırım sarmalının başlangıcı olabileceğini belirten Bitwise yetkilileri, birçok yatırım komitesinin bunu heyecanla beklediğini aktardı. Yaşanan son erteleme sonrası gerçekten ABD içerisinde bir Bitcoin ETF onayı görüp göremeyeceğimiz ise büyük bir bilinmezliğe doğru sürüklenmekte.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment