Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD’li Yatırımcılar Bitcoin İçin Risk Taşıyor: Kredi Borçları Kemer Sıktırabilir

10x Research kurucusu Markus Thielen’e göre yen carry trade’in Pazartesi’den beri duraksamasının sonuçları ortaya çıksa da Bitcoin (BTC) için risk devam ediyor.

Federal Rezerv’in yayımladığı verilere göre Mayıs ayında yukarı yönlü revize edilen 13,9 milyar dolarlık artışın ardından, toplam kredi borcu Haziran ayında 8,9 milyar dolar arttı. Bu artış, 10 milyar dolarlık konsensüs tahmininin altında kaldı.

Kredi kartlarını temsil eden borç, 2021’in başlarından bu yana en büyük düşüşle 1,7 milyar dolar azaldı. Öğrenci harçları ve otomobil kredilerini içeren borç ise 10,6 milyar dolar artarak bir yılın en büyük artışını kaydetti.

ABD’li yatırımcılar zorlanıyor

Kredilerdeki gecikme oranının artması ise vatandaşların bakiyesinin zorlandığına işaret ediyor. Haziran çeyreğinde 90 günden fazla süredir ödemesi gecikmiş olan kredi kartı borçlularının oranı yüzde 10,93 ile 2012’nin ilk çeyreğinden bu yana en yüksek seviyeye ulaştı. Aynı zamanda, otomobil kredisi gecikmeleri yüzde 4,43 ile 2021’den bu yana en yüksek seviyeye ulaştı.

Thielen’e göre bu durum, ABD’deki tüketicilerin borçlanma kapasitesini zorladığını gösteriyor ve kripto para piyasası için kötü bir sinyal olabilir.

Thielen, “11,3 milyar dolardan 8,9 milyar dolara düşen (beklenen 10 milyar doların altında) zayıf ABD tüketici kredi verileri, nadir görülen negatif kredi kartı borcu ve hızla artan gecikmeler nedeniyle, çöken kişisel tasarruf oranını işaret ediyor. Bu durum, ABD tüketicilerinin borçlarını tamamen tüketmesi nedeniyle fiat-kripto geçişinin kısıtlı kalacağını gösteriyor” dedi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!