Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD’li Yetkili, Kripto Para Düzenlemeleriyle İlgili Soruları Yanıtladı

ABD Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu (CFTC) yetkilisi Summer Mersinger, merak edilenleri yanıtladı.

Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ile CFTC arasında kripto paraları kimin denetleyeceği konusunda bir rekabet olup olmadığını yanıtlayan Mersinger, şunu söyledi:

“İki kurum arasında birbiriyle çalışan insanlar var. Ama bu bir çaba gerektiriyor çünkü bazen SEC, konu sanki kendi yetki alanına giriyormuş gibi sorular soruyor. O yüzden burada kesinlikle bir gerilim oluyor.”

Kripto para takipçileri, SEC’nin spot Ethereum ETF’leriyle ilgili alacağı kararı bekliyor. SEC’nin Ethereum’u menkul kıymet mi yoksa emtia olarak mı değerlendirdiği ise henüz bilinmiyor. Mersinger:

“Bu, cevabı henüz alınmamış ilginç bir soru. Şu anda Ethereum’a dayalı olup işlem gören vadeli işlem ürünleri var. Bence birisi Ethereum’un menkul kıymet olduğuna karar verirse bunlara ne olacağı sorusu doğar. Bu sözleşmeleri CFTC olarak biz düzenliyoruz. Şimdiye kadar iyi çalıştılar, bir kaygımız yok. Biz bu konunun net olduğunu sanıyorduk ama artık net olup olmadığından emin değiliz ve bu, tehlikeli bir şey.”

ABD’nin eski başkanı Donald Trump, geçtiğimiz haftalarda Joe Biden yönetiminin kripto para politikalarını eleştirerek kripto para destekçilerinden oy istedi. Başkanlık seçimlerini değerlendiren Mersinger:

“Başkan Biden ile eski başkan Trump arasında bariz farklılıklar var ve bu, regülasyon gündemini etkiliyor. Eğer yönetim değişirse yeni politikaların ve regülasyon gündeminin çıkacağını varsayabilirsiniz.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!