Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD’nin Bu Bölgesinde Madencilik Yapmak İçin Yenilenebilir Enerji Kullanmak Gerekecek

ABD‘nin Montana eyaletineki Missoula bölgesi, yerel kripto para madencilerinin sadece yenilenebilir enerji kullanmalarını istiyor ve bu doğrultuda yeni bir yasal proje başlatmayı düşünüyor.

Kripto paralar Dünya genelinde henüz tam anlamıyla düzenlenmiş değiller. Kripto paralar henüz pek çok ülke tarafından yasal olarak değerlendirilmediler. Bu durum kripto para kullanıcılarını etkilediği gibi madencilerini de etkiliyor.

ABD’nin Montana eyaletinde yer alan Missoula bölgesindeki kripto para madencileri şu ana dek hemen hemen hiçbir bir düzenlemeye tabii tutulmadan çalışabiliyorlardı. Ancak yerel yetkililer geçtiğimiz hafta konuyla ilgili tartışmak için bir araya geldiler.

Bu tartışmadan sonra bölgenin resmi sitesinde iki adet taslak yayınlandı. Bunlardan birinin adı Kripto Para Madenciliği Tasarısı, diğerinin ise Kripto Para Madenciliği Genel Bölgesel İmar Düzenlemeleri. 

İkinci yasa tasarısında kripto para madencilerinin Missoula bölgesi genelinde “nerede faaliyet gösterebileceklerini” belirliyor. Yetkililer bu konuda bir çerçeve çizebilmek için kamu sağlığı, güvenliği ve mutluluğu gibi belli başlı kriterlerden faydalandı.

Bu tasarıya göre madenciler yalnızca küçük ve büyük sanayi bölgelerinde faaliyet gösterebilecekler. Ayrıca kripto para madencilerinin kullandıkları elektrik ve genel olarak yaptıkları çalışmalar düzenli olarak değerlendirilecek.

Söz konusu tasarısının yasalaşması halinde kripto para madencilerinin kullandıkları tesislerin, tamamen yenilenebilir enerji tüketmesi gerekiyor. Bu durum yerel ekosistem için son derece olumlu olabilecekken yerel madenciler için ne kadar olumlu olacak göreceğiz.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment