Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD’nin Dev Kripto Para Borsası İlk 5’te Yer Alan Coin’i Delist Edebilir!

Kripto para borsası Kraken, Avrupa Birliği için Tether (USDT) desteğini sonlandırabilir. 

Bloomberg tarafından kısa süre önce aktarılan haberde, Kraken’in Avrupa Birliği (AB) ile uyum politikaları gereği USDT’den vazgeçebileceğine yer verildi.

AB yaz aylarında MiCA isimli kripto para yasasını hayata geçirecek ve bu yasa Tether’in bölgedeki resmiyeti üzerinde önemli bir etki yaratacak. MiCA kurallarıyla uyumluluk sağlamayan Tether, şirketin CEO’su Paolo Ardoino‘ya göre orta vadede bu kapsamda bir düzenlemeye gitmeyecek.

Kraken’in küresel düzenleyici strateji başkanı Marcus Hughes konu hakkında verdiği röportajda, USDT konusu hakkında çalışmalarının devam ettiğini belirtti:

USDT gibi belirli tokenları listelemenin mümkün olmadığı durumlar da dahil olmak üzere tüm olasılıklar için kesinlikle planlama yapıyoruz. Bu, aktif olarak incelediğimiz bir konu ve durum netleştikçe bu konuda kesin kararlar alabiliriz.

Kraken’in açıklamalarına ilişkin bir yorum talebine yanıt olarak Tether cephesi ise alternatif olarak EUR likiditesine yönelik çözümleri önerdi:

Haklı olarak Avrupalı müşteriler için EUR likiditesine odaklanmasını ve USDT’yi bir on-ram/off-ramp çözüm olarak korumasını bekliyoruz.

Bir diğer kripto para borsası OKX, mart ayında yaptığı açıklamada MiCA ile uyum sağlayabilmek adına AB’deki USDT işlem çiftlerinin çoğunu listeden çıkardığını duyurmuştu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!