Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD’nin Kara Listeye Aldığı Bitcoin Traderı Konuştu: Ben Masumum

ABD tarafından kara listeye alınıp yaptırım uygulanacağı belirtilen İranlı Bitcoin traderı Mohammad Ghorbaniyan, CoinDesk kaynağı ile yaptığı röportajda masum olduğunu iddia etti.

SamSam isimli bir kötü amaçlı yazılımdan elde edilen Bitcoin‘leri aklamakla suçlanan Mohammad, elde ettiği kripto para birimlerinin buradan geldiğinin farkında olmadığını ve İran içerisinde Bitcoin alıp satmanın en yaygın yolunun Telegram ve WhatsApp gibi uygulamalar olduğun ifade etti.

Yaptırımların açıklanması sonrası kendi Gmail ve Blockchain.info hesaplarının bile kapatıldığını ifade eden Ghorbaniyan,  FBI tarafından yaptırım uygulananlar listesinde yer alan iki diğer isim Mohammad Mehdi Shah Mansouri ve Faramarz Shahi Savandi için Bitcoin karşılığında İran Riyali verdiğini kabul etti. Kendisinin bu olayı İran içerisinde düzenli olarak yaptığını ve standart bir KYC prosedürüne bile sahip olduğunu belirten Mohammad, söz konusu ikili ile yıllardır çalıştığını ve onların bir yanlış yaptığına dair şüphelenmesine sebep olacak hiçbir nedenin olmadığını ifade etti.

KYC protokolünün nasıl olduğunu da cevaplayan İranlı, ”İran içerisinde Bitcoin alım / satımı için olan KYC’de, kişinin öz çekim yaparken ulusal kimlik kartı ve banka hesap kartı ile poz vermesi sağlanıyor” ifadesini kullandı. İran siber güvenlik polisine konu hakkında bütün verileri vermeye hazır olduğunu da belirten Mohammad, bu iki kişi ile hiçbir suça karışmadığını ve müşterilerinin suçla ilişkisi olduğunu öğrendiği  anda bile, onlarla iş yapmayı bırakmış olacağını belirtti.

ABD’nin yaptırımları kaldırması ise pek muhtemel gözükmüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment