Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD’nin Kripto Para Devi, SEC Davasında Ripple Kozunu Kullandı

ABD’nin en büyük kripto para borsası Coinbase, SEC’nin itirazına yanıt verdi.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), Gary Gensler’in kişisel e-postalarını görmek isteyen Coinbase’in talebine itiraz etti. Coinbase, bu e-postaların dava için önemli olduğunu savundu.

“Delil niteliği taşıyor”

SEC, Coinbase’in talebine “bir kamu memurunun kişisel hayatına müdahale” olduğu gerekçesiyle itiraz etti.

Coinbase, mahkemede SEC’ye yanıt vererek, “Sayın Gensler’in dijital varlıkların yasal durumuyla ilgili özel konuşmalarında söyledikleri ve piyasa katılımcılarının ona bu konularda söylediği şeyler, kamunun ve piyasa katılımcılarının menkul kıymet yasalarının hangi faaliyetleri yasakladığını anlaması bakımından delil niteliğindedir” dedi.

Coinbase, Gensler’in e-postalarını görmek için Haziran’da talepte bulundu. Gensler, SEC’nin başına Nisan 2021’de geçti. Coinbase ise Gensler’in kripto paralar ile ilgili 2017’den günümüze kadar olan konuşmalarını görmek istiyor.

Ripple davasını örnek gösterdi

Coinbase, SEC’nin itirazına yönelik verdiği yanıtta Ripple davasını da örnek gösterdi.

Şirket, “Ripple davasında da görüldüğü üzere kamunun regülatörlerin beklentilerini anlayabilmesi için bir belgenin veya görüşmenin kamuya açık olmasına gerek yoktur” dedi.

Coinbase, SEC çalışanlarının piyasa katılımcıları ve diğer kurumlar ile görüşmelerinin dava ile bağlantılı olduğunu savundu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!