Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD’nin Virginia Eyaleti, Bankaların Kripto Para Saklama Hizmetine İzin Verecek

ABD eyaleti Virginia’nın Senatosu, eyaletteki bankaların riski yönetebilmek için yeterli kaynağa sahip olmaları durumunda kripto saklama hizmetine izin verecek.

Virginia eyaletinin 4 Mart tarihinde senato tarafından oy birliğiyle onaylanan yasa tasarısı, Virginia Valisi Glenn Youngkin tarafından imzalandıktan sonra yürürlüğe girecek.

Yasa tasarısı, bankaların müşterileri için cüzdan oluşturmasına ve anahtarlarını saklamasına izin veriyor. Tasarının özellikle büyük kripto varlığı olan yatırımcılar için tasarlanmış olduğu bildiriliyor.

Kripto para saklama hizmeti, normal bir cüzdandan farklıdır ve genellikle kurumsal yatırımcılara yöneliktir. Coinbase şu anda bu alandaki en büyük şirketlerden biri olarak bulunuyor. Ancak devletin bir kolunun böyle bir işe girişmesinin sektördeki rekabeti artırabileceği düşünülüyor.

Geçtiğimiz ay başka bir ABD eyaleti olan Colaroda, bitcoin ve bazı kripto paraları vergi ödemeleri olarak kabul etmeye başlayacağını ve bunu yapan ilk eyalet olduğunu duyurmuştu.

2021 yılında kripto para piyasasında yaşanan gelişme sonrasında birçok ülke kripto parayı düzenlemek istiyor. Ulusal Eyalet Yasama Meclisi Konferans’ı, 33 ülkenin 2021 yılında kripto paraları düzenlemek için yasa çıkardığını belirtti.

Wyoming ve Arizona eyaletleri kripto paralardan yapılan işlemlerden vergi almak için yasa tasarısı önerdi. Ayrıca Arizona’nın, bitcoin’i eyalette yasal ihale olmasını sağlayan bir yasa tasarısı bulunuyor.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!