Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD’nin Yaptırımları, Bu Kripto Para Mikserini Yere Yıktı

Blockchain analiz firması TRM Labs verilerine göre Tornado Cash, ABD’nin yaptırımları sonrasında çok daha az kullanılmaya başladı.

ABD Hazine Bakanlığına bağlı olan OFAC, kara para aklamak için kullanıldığı gerekçesiyle Ağustos 2022’de Tornado Cash’i kara listeye aldı.

Tornado Cash kullanıcıları Ethereum, BNB Chain, Arbitrum, Avalanche ve Optimism ağlarındaki cüzdanlarını gizleyerek kripto para işlemi yapabiliyorlar.

Suçlular, yasa dışı yollarla elde edilmiş paraları gizlemek için bu ve bunun gibi diğer mixer hizmetlerinden faydalanıyordu.

ABD Adalet Bakanlığının iddiasına göre Tornado Cash, toplamda 1 milyar dolardan fazla kara parayı aklamak için kullanıldı. Kullanan örgütler arasında Kuzey Koreli hacker örgütü Lazarus’un da olduğu belirtiliyor.

TRM Labs verilerine göre ABD’nin yaptırımları sonrasında Tornado Cash kullanımında genel olarak %90’luk bir azalma oldu.

Tornado Cash’ten Şubat-Temmuz 2022 tarihleri arasında 2,8 milyar dolarlık para geçişi olmuştu. 2023’ün aynı dönemindeki işlem hacmi ise 425 milyon dolar oldu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!