Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD’nin Yeni Stablecoin Yasası Tether Hükümdarlığına Darbe Vurabilir!

Dünyanın en büyük stablecoin ihraççısı Tether, ABD’nin getireceği yeni bir yasa ile tahtını kaybedebilir.

Uzun süredir kripto para piyasasını domine eden Tether, ABD riskiyle karşı karşıya kaldı. ABD’nin kısa süre sonra hayata geçirmeyi planladığı “Lummis-Gillibrand Ödeme Stablecoin Yasası“nın Tether’in USDT’sini zor duruma sokabileceğini düşünen uzmanlar, bu yasayla birlikte dev bankaların stablecoin sektörüne girebileceğini söyledi.

Derecelendirme kuruluşu S&P Global Ratings söz konusu yasanın hayata geçmesi durumunda bankaların daha fazla cesaretlenerek stablecoin işine gireceğini ve bu durumun zaten en başından beri tartışmaların merkezinde yer alan Tether’i zorlayacağını kaydetti:

Stablecoin tasarısının onaylanması, özellikleon-chain ödemeleri içeren tokenizasyon veya dijital tahvil ihraçları için kurumsal blokzinciri inovasyonunu hızlandıracaktır. Stablecoinler için kurumsal kullanım durumlarının büyümesi, bankalara stablecoin ihraççıları olarak fırsatlar yaratacak ve Tether’in küresel stablecoin pazarındaki hakimiyetini de sarsacaktır.

Yeni tasarının meclisten geçmesi halinde bankacılık lisansı olmayan kuruluşların azami 10 milyar dolarlık stablecoin ihraç edebileceğini belirten S&P Global Ratings, bu durumun bankalara Tether karşısında rekabet şansı tanıyacağını vurguladı.

Tether 110 milyar dolarlık piyasa değeriyle halen daha dünyadaki stablecoin pazarına hükmetmeye devam ediyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!