Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Adidas, “Into the Metaverse” NFT Koleksiyonundan 22 Milyon Dolar Gelir Elde Etti

Daha önce Koin Bülteni tarafından bildirilen, Adidas’ın 17 Aralık Cuma günü gerçekleşen “Into the Metaverse” NFT koleksiyonu satışında, NFT’lerin 29.620 adeti dakikalar içinde tükendi ve satıştan toplam 22 milyon dolar kazanç sağlandı.

Adidas, Bored Ape Yacht Club, Punks Comics ve GMoney tarafından ortaklaşa oluşturulan dijital ve fiziksel öğelerin yer aldığı koleksiyonda bulunan 30.000 NFT’nin, 29.620 adeti satışa sunulduktan dakikalar sonra tükenirken, 380 adeti ise gelecekteki etkinlikler için saklandı. Adidas, 0.2 ethereum’dan (yaklaşık 750 dolar) satışa çıkarılan NFT’lerden 22 milyon dolar gelir elde etti.

Şirket, koleksiyonda bulunan 20.000 NFT‘ye Adidas Originals token, GMoney token, Bored Ape Yacht Club NFT, Mutant Ape Yacht Club NFT, ve Pixel Vault NFT sahibi kişiler için ön satış imkanı sağladı.

Adidas, Türkiye saatiyle 21:30‘da başlayan ön satışı Bored Ape Yatch Club sahiplerinin NFT’lere erişim sağlayamaması nedeniyle durdurdu. Yaşanılan sorunun giderilmesinin ardından ön satış 01:00‘de tekrardan başladı. Koleksiyonun satışı, 02:00‘de tüm herkese sunulduktan dakikalar sonra tükendi.

Adidas ayrıca erken erişim sırasında yaşanılan sorun nedeniyle “Gas Fee” ücretlerini kaybeden kişilere geri ödeme yapacağını bildirdi.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!